Skip to main content

Fun Facts

Fun Fact 1

Geliefd in de keuken!

Wist je dat CARAMAC ook heel geliefd is onder thuisbakkers en –baksters? Als topping op een cupcake of taart bijvoorbeeld. Kijk maar eens op Pinterest en laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan met CARAMAC.

Fun Fact 2

KITKAT/ CARAMAC

In het jaar 2005 was er een exclusieve, ‘limited edition’, KITKAT/CARAMAC te koop in het Verenigd Koninkrijk. Deze heerlijke KITKAT 4 Fingers was omhuld met een karamellaag van CARAMAC.

Fun Fact 3

De naam CARAMAC

De naam CARAMAC is een combinatie van het woord karamel en de naam van de oprichter van de fabriek: Mackintosh. De naam van het merk is niet door een marketeer bepaald, maar via een wedstrijd onder de medewerkers van de fabriek. Deze Mackintoh-fabriek stond in Norwich en de winnaar was Barbara Herne. Zij combineerde slim de naam van de fabrikant met de smaak van de reep. De reep werd gemaakt in Norwich tot de fabriek in 1996 de deuren sloot. De productie werd overgebracht naar Fawdon in Tyneside, waar het product CARAMAC nog steeds wordt gemaakt.

Fun Fact 4

Leeftijd CARAMAC

Wist je dat CARAMAC al bijna 60 jaar oud is? In 1959 werd het product voor het eerst op de markt gebracht in het Verenigd Koninkrijk.